Szimpla Sziget | Szimpla Sziget kihívás – 21 nap vásárlás nélkül
235
post-template-default,single,single-post,postid-235,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.0,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Szimpla Sziget kihívás – 21 nap vásárlás nélkül

A vásárlásmentes évről szóló posztunkra olyan sokan reagáltatok, hogy úgy gondoltuk, egy játékos kihívásra invitálunk Benneteket! Mivel állítólag 21 nap, azaz három hét kell ahhoz, hogy új szokást alakítsunk ki, ezért ez a kihívás is 21 napig fog tartani!

A feladat a következő:

1. Válassz 4-5 kategóriát, amiből úgy érzed, hogy hajlamos vagy szükségtelenül sokat vásárolni! (pl. ruha, ékszer, dekorációs tárgy, elektronikai eszköz, játék, nassolnivaló stb.)

2. 21 napon keresztül ne vegyél semmit, ami ezekbe a kategóriákba tartozik!

3. Minden nap, amikor sikerült betartanod az elhatározásodat, kipipálhatsz egy rubrikát ezen a letölthető napi ellenőrzőlistán!

4. Figyeld meg, hogy hogyan érzed magad e kihívás alatt, és le is írhatod a gondolataidat, felismeréseidet a lista végén található kérdések segítségével!

5. Ha van kedved, oszd meg velünk és a kihívás többi résztvevőjével a tapasztalataidat a #szimplaszigetkihívás hashtag segítségével a Facebookon vagy a Twitteren!

Plusz tipp: Ha a választott kategóriákba tartozó tárgyaidat a kihívás előtt vagy alatt egy helyre összeszeded, ahogy a konmari módszer ajánlja, és darabonként átválogatod, hogy melyek azok, amelyek örömet szereznek, és amelyeket meg akarsz tartani, sokkal jobban tisztában leszel vele, hogy van-e új dolgokra szükséged vagy sem. Ha igen, akkor a 21 nap elteltével vásárold meg, de ha rájössz, hogy már most is túl sok van, akkor nem is fog nehezedre betartani a kihívást, meglátod!

Reméljük, hogy sokan csatlakoztok hozzánk!

PS: Találós kérdés: A kihívás napjain kívül miből van még 21 db ebben a bejegyzésben?